torsdag den 15. januar 2009

Nytaar i Malaysia

Saa blev det nytaar 2008 og turen gik til Melaka i Malaysia (ca 200 km fra Singapore). En 4 dagestur med en masse gode oplevelser. Vi glaedede os alle til nogle dage i nye omgivelser - isaer Martin glaedede sig til at komme tilbage hvor han boede i 4 maaneder tilbage i 1997.

Vi pakkede kufferter og fyldte baggagerummet i bilen og afsted det gik. Ca 3 timer senere ankom vi til Melaka. En hyggelig og meget anderledes by end Singapore. Her findes ikke mange hoejhuse, tvaertimod baerer byen praeg af en spaendene historie om forskellige kolonimagters herredoemme.

Den foerste aften spiste vi middag paa vores gamle stamrestaurant som ligger midt i et kinesisk tempel. Vi kalder den for Tempel Gaarden. Dejlig mad til naesten ingen penge.

Naataarsdag tog vi en baadtur langs Melaka floden, her kunne vi virkelig nyde de mange forskellige historiske bydele. August var meget optaget af vandet der sproejtede fra baadens motor!

Vi moedtes med en af mine gamle kolleger fra 1997, Godwin der var en fin guide i forhold til alt det der er sket i Melaka i de seneste 11 aar.

Naeste generation inspicerer vandkvaliteten i Meleka River. Det var dejligt at se saa meget bedre det er blevet efter at man er gaaet i gang med at implementere de anbefalinger der blev lavet af mine kolleger for 10 aar siden.

Om eftermiddagen var Martin og pigerne oppe i en af de mange nye forlystelser som er skudt op i de senere aar - et hoejt taarn. Her kunne vi spejde ud over hele byen
I en kopi af et af de foerste portugisiske skibe der kom til Melaka er der et lille musseum om Melakas storhedstid og kampene mellem datidens stormagter om herredoemmet her.
Mahkota Hotel hvor vi boede set fra oven.

Nytaarsaften fejrede vi paa nabohotellet Holiday Inn, hvor vi fik en skoen 5 retters menu med god vin. Og der var diverse nytaarsting med i prisen. Det noed pigerne virkeligt.


Hen paa aftenen var det dog svaert at holde oejnene aabne helt til kl. 12.

Men det lykkedes og saa var der fyrvaerkeri - i ca. 3 minutter.

Nytaarsdag maatte vi desvaerre undvaere Nytaarskoncert fra Wien og ikke mindst skihop fra Garmish-Partenkirchen. Til gengaeld havde vi en dejlig dag i den gamle kinesiske bydel, som er udnaevnt til World Heritage Centre af Unesco.

Da benene traengte til et hvil, og tog en dejlig tur med en Rickshaw!

Er den ikke bare flot pyntet, det synes Alberte i hvertfald!
Beoeg i et tempel. I foelge de kinesiske "stjernetegn" er August foedt i grisens aar, Anne-Sofie i loevens, Alberte i slangens, Martin i rottens og Jane i hundens. Saa ved vi det!!

Det traditionelle must-have billede af Melaka River. Jeg er sikker paa at der om 10 aar sprudler af liv og restauranter langs floden.

Vi fik en drink paa en af de foerste restauranter der er skudt op ved floden.


Om aftenen koerte vi til det portugisiske kvarter, hvor man ikke var i tvivl om at vi nu var kommet til en kristen bydel - julepynten her var helt overgearet.

Naeste dag gik turen hjemad til Singapore - men paa vejen fik vi lige handlet diverse ting. Priserne er generelt de samme i Malaysia som i Singapore - men i hver sin valuta. Saa reelt er prisniveauet i Malaysia ca. det halve af Singapores paa mange varer.


Endeligt hjemme igen og August syntes det var tid til at goere Nytaars status over indholdet i vores koekkenskabe.

Ingen kommentarer: